Gratis backlinks zijn op allerlei website’s te vinden. Vele website’s geven aan dat ze plekken hebben om gratis een link te plaatsen, echter is niets minder waar. Deze website’s vragen vaak een retourlink in ruil voor een link op hun website. De retourlink is een link op jouw website in ruil voor de link die jij wilt plaatsen.

Waarom linkbuilding vaak tijdrovend is

Er zijn talloze manieren van linkbuilden te vinden op het internet. En bij de meeste van deze bedrijvengidsen of verzamelwebsite’s moet je een uitgebreid formulier invullen om in aanraking te komen voor een gratis link naar jouw website. Een gratis voorbeeld van een verzamelwebsite is Linky.nl.

Hier kun je jouw website aanmelden door bijvoorbeeld op de knop ”link aanmelden” of ”contact” te drukken. Er is niet een vaste plek voor, je moet vaak goed zoeken.

Handig om te weten bij een gratis backlink

Zoals hierboven staat geschreven kost het vaak veel tijd om zo’n aanvraagformulier in te vullen. De reden hiervan is dat het heeft te maken met de structuur van een startpagina of webpagina.

De hoofdpagina (startpagina) bestaat uit een overzicht met allerlei soorten categorieën met daarachter honderden tot wel duizenden subcategorieën waar je een rubriek in kunt vinden.

Gratis backlinks

www.startze.nl
www.vindhetviahier.nl
www.nationalebedrijvengids.nl
www.hotfrog.nl
www.opzijnbest.nl
www.nederlandpresenteert.nl
www.nederlandinbedrijf.nl
www.places.nl
www.allebedrijvenin.nl
www.tupalo.com
www.openingstijden.nl
www.onlinebedrijvengids.nl
www.cylexbedrijvengids.nl
www.allebedrijvenonline.nl
www.yelp.com

Andere manieren van linkbuilden

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om gratis backlinks te scoren. Zo kun je een weblog maken en allerlei soorten afbeeldingen plaatsen op Facebook, Instagram en Google plus. Als andere gebruikers het boeiend vinden dan kunnen ze het delen, wat jou weer een nieuwe backlink oplevert.

Benieuwd naar andere mogelijkheden?

Hou de website marketingraad in de gaten voor nieuwe mogelijkheden van gratis backlinks plaatsen. In de toekomst zullen er nog talloze website’s bijkomen die wij graag met jullie delen! Uiteraard zullen wij het waarderen als jullie voor ons een backlinks plaatsen.

Categorieën: Gratis backlinks

1 reactie

Mr WordPress · 18 juni 2010 op 20:51

Hi, this is a comment.
To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *